2017. nov 05.

Lazacos rukkola tekercs

írta: MeSh
Lazacos rukkola tekercs

lazacrukkola.JPG4 személyre
elkészítés 60 perc

200 gr füstölt lazac
100 gr rukkola
70 gr reszelt parmezán
50 gr fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
7 tojás
300 gr krémsajt
150 ml olíva olaj


Meghívtak a buliba. Ez rendben van, mert jófej vagy. A társaság sznob. Ez annyira nincs rendben. De legyen, ebbe a tál falatkába, Ők sem tudnak belekötni. Borzasztó jópofa kaja és veszettül finom.
Egy robotgépre mindenképp szükség van. E nélkül is lehet csinálni, de az olyan, mintha eke nélkül indulnál el szántani.
Szóval a gépbe beledobom a rukkolát. Mellészóróm a fenyőmagot és a sajtot. Majd elegánsan beleejtem a fokhagymát is. Vagy a szoba másik sarkából dobom bele és peckes mozdulatokkal sétálok vissza, amit a párom "ez már biztos, hogy bolond" nézéssel kísér végig.
Ha benne van az olíva olaj is, akkor a legmagasabb fokozaton pár pillanat alatt összekeverem. Az így kapott masszához ütöm a tojásokat. Majd újra jöhet a keverés. Ez lesz az alap.
Egy 26*37 centis tepsibe sütőpapírt teszek. Ez az ideális méret. Ám, ha nem pont ekkora, nem baj. Ha viszont nagy az eltérés, akkor annak arányában változik majd a
"tészta" vastagsága. Erre van egy gyönyörű képlet, de egyszerűen, ha kicsi a tepsi, ká vastag lesz.
Szétterítem a masszát egyenletesen, középről haladva. Majd 150 fokos sütőben 30 percig sütöm.
A végén nem kell bepánikolni, ha megemelkedik. Kicsit kiveszem pihenni és összeesik. Mint a természetben megannyi dolog.
Most már csak rá kell kenni a sajtot és ráhelyezni a lazacokat. A maradékot, ami nem fér fel, addig eszem meg gyorsan, míg valaki arra nem jár.
Nagyon rugalmas lett az egész, így a feltekeréssel nincs problémám. Viszont, hogy ez könnyebben menjen és szebb legyen a formája, folpack fóliát hívok segítségül.
Ráadásul ezzel meg is van oldva a szállítással kapcsolatos kérdés.

Külalakja csodás, illata fenséges, íze mennyei. Mi kell ennél több? Talán egy korty Prosecco.

Szólj hozzá