2017. sze 19.

Mini Csirke Taco

írta: MeSh
Mini Csirke Taco

img_6181.JPG6 személyre
elkészítés 45 perc

8 lap kukorica taco
Hús:

40 dkg darált csirkecomb
2 fej lilahagyma
1-1 piros/sárga/zöld paprika
2 gerezd fokhagyma
só, római kömény, piros paprika
Salsa:
2 fej lilahagyma
2 paradicsom
1 zöld chili
só, petrezselyem
citromlé, tabaco szósz
Guacamole:
2 avokádó
1 fej ezüsthagyma
1 ek. koriander zöld
1 db serrano chili

A hús.
Apróra vágom a hagymát és a paprikákat. Olajon kicsit megpirítom, mielőtt rádobom a pipit.
Ha lennének olyan pipik az életünkben, akiket szintén tűzre dobnánk, ne kalandozzunk el. 
Miután már félig összesült az egész, akkor teszem bele a reszelt fokhagymát. Alaposan megsózom. Meghintem a köménnyel is. S ha akarom, akkor még emelhetek a hangulati értékén őrölt paprikával. Meg is teszem, egy jó csipetnyivel, mert szeretem a bugit. Már csak addig kell forgatni, míg készen nem lesz.
A Salsa.
Összevágom a hagymát, a paradicsomot, a chili paprikát és a petrezselymet. Egy edényben összekeverem. Érzésre sózom, citromlevezem. Egy csepp tabaco szószt is teszek bele, mert még mindig szeretem a bugit. Ezennel ez is készen van.
A Guacamole.
Az avokádókat, ha nagyon egyszerűen, de menőn szeretném kinyerni, akkor félbe vágom a mag mentén, majd késsel, egy harcos mozdulattal belevágom abba (közben kiáltani ér), 90 fokot forgatok rajta és kiemelem, s laza mozdulattal a szemetesbe lököm. A húsát kanállal kivájom a tálba. Villával összetöröm, amennyire csak lehet. A finomra vágott hagymán és koriander zöldön kívül csak egy csipet só megy bele. Na meg persze a serrano chili, mert a bugi, az bugi. Minden hozzávalóval megvagyok, így nem maradt más hátra mint a taco.
A mini taco.
Ehhez kell egy 12 darabos muffin sütőforma. Ha kettő van az még jobb. Ha 3 van, akkor az meg maga a kánaán. Fogom az eredeti méretű tacokat. Egy pogácsaszaggató, vagy akár sima pohár segítségével, először középen nyesek ki egyet. Majd a körül a többit. Ha ügyes voltam, akkor 7 db jön ki. Ügyes voltam, így összesen 56 kis mini tacom lett. A sütőformát fejjel lefele teszem le az asztalra és a mélyedésekbe bele is teszem őket. Keresztbe-kasul. 17 darabot tudok így lehelyezni. Ha 3 formám van, akkor 51 lesz a végeredmény. Ha még nem fáradtál el a matekban, akkor az is leesett, hogy nincsen semmi probléma, hogy menet közben 5-öt elbarmoltál. Teljesen felesleges volt drámázni, és mindenki másra fogni az egészet.
Sütőben 200 fokon 4-5 perc és meg is van.
Ami a legszebb az egészben, hogy utána rögtön tölthetem is meg őket. Nem kell egyesével kézben fogva. Bugi mi?
Először egy kis hús, amit a salsa és a guacamole követ.

Miután gusztusosan tálaltam, csak azt kell figyelni, mikor esik le mindenkinek a tantusz, mert más nem fog, hogy épp ez a jó a falatkákban, hogy nincsen szétfröccsenés és morzsolódás mindenfelé.
Ezt az egészet boldogan meg is Corona-zzuk.

Szólj hozzá