2017. sze 04.

Currys-zöldbabos csirke édesburgonya chipsszel

írta: MeSh
Currys-zöldbabos csirke édesburgonya chipsszel

img_6035_1.JPG
4 személyre 
Elkészítés: 60 perc   

70 dkg csirkemell
3 répa
30 dkg zöldbab
50 dkg édesburgonya
4 ek. őrölt curry
2 ek. őrölt gyömbér
2,5 dl joghurt
só, bors
Jázmin rizs

Egyszer meg kellene állni, hogy nem vásárolok fűszereket lépten-nyomon. Akkor a szekrénybe tekintve nem sokkolódnék. Van, ami bontatlan, van, ami feltépve, van dobozban, üvegben, mindenhogy. Leginkább sokszorozódva. Mint például a curry, hegyekben. 
Még jó, hogy isteni, és csirkére hajítva pikk-pakk kész is az étel. Remek társa a gyömbér. Mint Vasembernek Amerika Kapitány.
Valamint nagyon jól harmonizál az egésszel a zöldbab és a répa (Hulk és Thor). 
Szóval csak össze kell kutyulni ez egészet és lehetőség szerint hagyni pácolódni. De ha nincs rá idő akkor sincs para.
A csirkemelleket kis kockákra vágom. Nincsen megkötés, hogy mekkorára. Amekkorákat majd a szádba szeretnél lapátolni. Ám ha Mick Jagger vagy, azért tekintettel lehetsz a többiekre is. 
A répát vékony cikkekre szeletelem. A babbal meg nem kell foglalkozni, mert mirelitet használok. Ha felengedett, akkor boldogság van.
Fogok egy olyan műanyag tálat, amit könnyedén le lehet zárni. Miután beletettem a szilárd hozzávalókat, beleöntöm a joghurtot és fűszereket. Alaposan összerázom az egészet. Remek kar és hasizom gyakorlat. 4x15 perces szériával természetesen nő az elkészítési idő.
Majd mehet egy jénaiba. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alapszakasz után felcsavarom 235 fokra, ahol további 10 percet tölt még.
Ez alatt elkészítem a rizst. Mert bármennyire is passzol hozzá az édesburgonya, a szaftos húst mindig kellemes tömeg növelni rizsben való átforgatással.
A krumplikat egyforma vastagságú cikkekre vágom. Lehet menőzni szeletelővel, de akkor hol marad a "mekkora király vagyok" érzés, hogy még nem jött el a terminátorok kora.
Forró olajban kisütöm, annyi adagban, ahogy az olajsütő mérete aránylik a krumplihoz.
Minden kész is, s már csak enni kell.

Nem flancolós fajta kaja. Kanapéra veti magát a társaság, és némi bor kiséretével lehet nézni az eddig heves vita közepette kiválasztott filmet.

Szólj hozzá