2017. aug 27.

Rántotta kenyér

írta: MeSh
Rántotta kenyér

rantotakenyer.JPG4 személyre
Elkészítés: 20 perc  

4 szelet rozs kenyér
1-1 piros/zöld kaliforniai paprika
2 nagy fej gomba
10 dkg sonka
4 tojás
füstölt mozzarella
só, bors, majoranna

Előszeretettel eszünk reggelire vagy vacsira felvágottat kenyérrel, mellé pedig majszoljuk a rántottát. Mennyivel kúlabb már, ha egyben van az egész, és úgy abszolváljuk. Ráadásul egyszerűbb is, mert nem kell innen-onnan lapátolni. Na meg az ízhatás is egyben, rendben van.
A kenyereknek kivágom a közepét és összenyomom. Azért tehénkedek rá és lapítom ki, hogy könnyebben vissza lehessen majd helyezni, és összefogja majd az egészet.
A paprikákat, a gombát és a sonkát kockára vágom. A tojásokat felverem és belereszelem a sajtot. Ezt a célból teszem, hogy már itt egyenletesen elkeverődjön. Valamint, mikor majd hozzáadásra kerül a sor, akkor nem fog kifolyni a kenyér alatt, és elkerülhető a fejhangon történő édesanya emlegetés.
Az összevágott cuccokat olajon elkezdem pirítani. Sózom, borsozom és meghintem majorannával.
Majd a 4 kenyér karimát behelyezem a serpenyőbe és megtöltöm a pirítmánnyal. Pár szekundum elteltével ráöntöm a sajtos tojást. Érzésre. Nagyon szép egységet fog alkotni. Itt nem kell sokat tökölni, hamar mehet rájuk a tehénkedett kenyér.
Az erre a célra kifejlesztett konyhai forgató lapáttal megforgatom. Ha valamelyik mégsem nyerte el a tetszésemet, akkor visszaforgatom - of course a lapáttal - és még kapatom kicsit.
Kicsit nyomkodok rajta és hagyom hogy megsüljön pár perc alatt.
Rém gyorsan meg is lettem az egésszel.

Narancslevet pattintok hozzá és mindenki elé leteszem a szeletjét. Aki akarja megszentségtelenítheti ketchuppal vagy mustárral, lelke rajta.

Szólj hozzá