2017. aug 20.

Articsókás tekercsek

írta: MeSh
Articsókás tekercsek

kolbaszo_kosarka.JPG4 személyre
Elkészítés: 40 perc 

50 dkg leveles tészta
1 db articsóka konzerv
1 db kukorica konzerv
300 gr bacon
4 dl görög joghurt
1 marék friss bazslikom
10 dkg cheddar
só, bors

Az articsókának olyan jellegzetes íze van, hogy eléggé elnyom mindent. A bacon is szerencsére ilyen. Úgyhogy a kettejük harca pont ideális, egy nagyszerű étel megalkotásához. A kukorica meg jó békéltetőként elsímtja az egyenetlenségeket.
A tészát az Aldiban szereztem be, mert ott hűtött, és nem fagyasztott van, amit egyszerűen csak ki kell gurigáznom az asztalon.
Ha ezt megtettem, akkor megkenem a joghurttal, amibe előzetesen belekevertem, a konyhakertbe szakajtott, megtépkedett bazsalikomot. Ha nincsen ilyen formában, nem muszáj ültetni, mert akkor az elkészítési idő jelentősen megnő. Az Aldiban ez is kapható.
A bacont felkockázom és lepirítom. Vagyis a végső stádiuma előtt még beleforgatom a csókát, az artit. Amit szintén apróra vágtam és nem az Aldiban, hanem a Tescoban szereztem.
Mert minél apróbb minden, annál jobban lehet majd felhengergetni a cuccot.
Megalomán mániát mellőzni kell most. Értem én, hogy egy 30 centis halom pazarul néz ki, de teljesen felesleges. Rétegesen megkapjuk a tökéletes ízélményt.
Eloszlatok mindent a tésztán, majd sózom, borsozom és rászóróm a reszelt sajtot.
Feltekerés végeztével, tojássárgáját eloszlatok a külső felületén.
Ezután két út lehetséges. Ha olyan lett az állag, hogy fel tudom szeletelni, akkor ezt meg is teszem és így teszem be sülni. Ha nem akkor 20 perc után kiveszem, picit hűlni hagyom, felszeletelem és visszateszem még 5 percre.
A fenti bekezdés, szöveges feladatként értelmezése után, már azt is tudjuk, hogy 25 percig lesz a sütőbe. A fok meg 180.
Miután megsült az egész, egyszerűen kupacba kell rakni és megkajázni.

Ám kifinomultabbak vagyunk ennél. Ezért a falatkákat szép, bálákat megszégyenítő, klasszicista módon, halomba pakolom és egy alkalomhoz illő nedűvel, mennyei sóhajtozások közepette elfogyasztom, az arra érdemes baráti társaságommal.

Szólj hozzá