2017. júl 18.

Krémsajttal töltött könnyed csirkemell

írta: MeSh
Krémsajttal töltött könnyed csirkemell

img_5150.JPG4 személyre
elkészítés 45 perc

4 csirkemell filé
4 fej lilahagyma
16 kotkél paradicsom
4 gerezd fokhagyma
50 dkg mirelit krumpli
250 gr zöld fűszeres krémsajt
só, bors

Nyáron, amikor kinn is, benn is kilencvenegy fok van, elég ha csak a sütő dolgozik a konyhában. Minden megvan benne egyszerre. Jó, a lilahagymát meg a bacont serpenyőben pirítom le, de az nem számít.
Szóval ha megvan a fent említett - már levegővételhez hasonló rutinból -, a hagymás bacon, akkor bele is keverem a krémsajtot.
A csirkemelleket megfogom lapjával és a vastagabb oldaluknál majdnem félbeszelem. Vagyis zsebet vágok mindegyikbe. Ezután élére állítva szétnyitom töltéshez. Itt bekapcsol az asszociációs képességem nagyon erősen. De nem csak nekem. Sőt akinek nem, az valószínű sajnos nem fogja látni az unokáit sem.
Közben a sütőt is bekapcsoltam, hogy előmelegedjen.
Majd azt teszem, amit a kondenzációs polimerizáció. Az általában a víz eltávolításával jár. Így félreteszem a rózsaszín palackost és sárga üvegest veszek elő.
Majd nagyokat kanalazva a krémsajtos egyvelegből megtömöm a csirkéket. Egy jénaiban egymás mellé helyezve már várhatják is meg a többieket.
A paradicsomokat egy őzgerinc formába dobálom. Meglocsolom olíva olajjal. Sózom, borsozom és a fokhagymákat mellévágom. Amennyi jólesik annyit. Ha Drakula a barátod, majd eszik mást. Nehogy már miatta spórolj a cuccal.
Ezzel a sütő felső része meg is telt. Már csak annyi hátra, hogy egy tepsiben szétszórjam a krumplit egyenletesen. Jófajtát lehetőleg. Ha már lusta vagyok, akkor legyek igényes.
210 fokon 30 perc alatt, tálca cserélgetéssel, hamar meg is vagyok.

Mivel a többiek megterítettek, csak lehelyezem középre az étkeket, hogy mindenki kénye-kedvére falatozhasson.

Szólj hozzá