2017. júl 02.

Tükörtojásos húskenyér szójás-zöldséges rizságyon

írta: MeSh
Tükörtojásos húskenyér szójás-zöldséges rizságyon

img_4880.JPG2 személyre
Elkészítés: 30 perc

20 dkg húskenyér
6 kis tojás
10 dkg rizs
1 fej hagyma
30 dkg mirelit zöldség
5 dkg margarin
2 ek. szója szósz
1 tk. cajum
1 tk. fokhagyma granulátum
só, bors

Az akciós újság akkora volt, hogy egy Jeti is használhatta volna takarónak. Ebben szinte könyörögtek, hogy 37%-os leértékelés mellett, húskenyér tömbök tegyék boldogabbá az életemet. Így hát megvettem.
Magam is elkészíthettem volna, de a mirelit zöldségekkel együtt, fél órán belül szerettem volna egy istenit enni. Valamint a Lidülben nagyon jó minőségűt lehet kapni.
Első körben felteszem a rizst főni, hogy mire kész lesz, már csak bele kelljen keverni a többi cuccba.
Fogom a wokot és belecsúsztatom a margarint. Miután mesterséges tavat képzett az alján, beleteszem a zöldséget. Úgy ahogy van, fagyottan. Közvetlenül a pingvin mellől a hűtőből.
Megkezdem az alapos átforgatást és közben hozzáadom a cajumot és a fokhagymát. Sózom, borsozom. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor félrehúzom, amíg elkészül a rizs. Ami pont annyi idő míg elkészül a hús. Véletlen lenne? Nem-nem. Ennyire zseniálisak vagyunk.
A húskenyér tömbből két hosszanti szeletet vágok. Ezeknek szép szabályosan kivágom a közepét. (A maradékot, vagy szórakozottan feleszegetem menet közben, vagy a kistestű szobacirkáló házikedvenc trenírozására használom fel.)
Feldobom a serpenyőt a platnira és megpirítom a húsok egyik oldalát. Majd visszább veszem a hőfokot. Mindezt a tojások érdekében teszem, hogy egyenletesen süljenek át. Pont ezért van rajta  fedő is, hogy felülről is megkapja a megfelelő hőhatást. 5 perc alatt el is készült.
A platnit nem kapcsolom le, mivel zsenialitásunk eredményeképpen, ebben a szekundumban készült el a rizs. Visszahúzom a takarékra a wokot és alaposan elkeverem a zöldséggel. Ezután kezdem meg a szójával való locsolást. Így látom, hogy mennyit vesz fel. Ha megfelelően mesztic, mulat vagy zambó színű lett és éppen isteni finom, akkor le is vehetem a szervírozás megkezdése érdekében.

A rizs ágyra helyezett húst, pont úgy vágom meg, hogy a tojás sárgája gusztusosan szétfolyjon mindenfelé. Kanapé, TV, Rosé tartozékok erősen javallottak.

Szólj hozzá