2017. ápr 23.

Angol reggeli

írta: MeSh
Angol reggeli

img_4004.JPG4 személyre
Elkészítés: 30 perc


4 szelet húsos szalonna
4 tojás
2 paradicsom
20 dkg csiperke gomba
1 paradicsomos babkonzerv
2 pár grillkolbász
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 szelet toast
só, bors


Ha megnéztük a "Hogyan készült" ama epizódját, ahol a Heinz gyár egyik lekeresettebb termékét mutatják be, a paradicsomos babot - az angol szokásokkal együtt elemezve -, akkor biztos hogy eme reggelit fogjuk azonnal megcsinálni.
S láttunk már angol szurkolókat? Mennyire egyszerűek és tömörek. Szerencsére ez is pont ilyen. Mire mindenki felkel, készen is vagyok vele.
Szálasra vágom a hagymát, és a fokhagymával egy pici lábasban megpirítom. Feltépem a kék dobozt és beleöntöm a babot, majd sózom, borsozom. Forrás után 2 perc és kész.
Jöhetnek a húsos hozzávalók. Egy nagy serpenyőbe beleteszem a vastagra szelt szalonnát és a kolbászokat. Szinte teljesen mindegy milyet. Amit szeretünk. Én fehér bajor kolbászt, a híres angol-német barátság miatt. Valamint egy pár debrecenit, mert 6:3.
Ezeket, ha megfelelőre kapattam, akkor kiveszem és a helyére a gombát teszem. Miután aranybarna lett, melléteszem a félbevágott paradicsomokat. Ezt is sózom, borsozom tálalás előtt.
A tökéletes tükörtojások váratnak már csak magukra. Ehhez egy langyos serpenyőt használok. Egyesével töröm rá, és készítem el őket. A kapcsolóhoz nem nyúlok, véletlenül sem. Olyan szép lesz, hogy még csendben elsírom magam a többiek ébresztése előtt.
A pirítóst berakom a pirítóba 2 percre. Váratlan fordulat ez. Bár, ha őrületesen gurménak tartod magad, akkor ezt is tuti a platnin csinálod.

Nem könnyű reggeli, de egy mozgalmas nap indítójaként tökéletes. Minden van a tányéron, ami délig maxon égeti a belső motort. Tudom angol a dolog, de sör helyett frissen facsart narancslé javasolt mellé.

Szólj hozzá