2017. ápr 16.

Húsvét is meg nem is, tudod így van ez

írta: MeSh
Húsvét is meg nem is, tudod így van ez

img_3888.JPG6 személyre
elkészítés 60 perc

1/2 kg füstölt sertés lapocka
12 tojás
2 avokádó
15 dkg bacon
3 gerezd fokhagyma
40 dkg burgonya
10 dkg parmezán sajt
friss rozmaring
só, bors
majonéz

Ismét eltelt egy év, a nyuszi kihordta a tojásokat, majd szétszülte a kertben. Amire egyből rárabolnak a gyerekek.  Amíg kinn megtelnek a kosarak, összedobom a vacsit.
A tojások mennek a fürdőbe, majd előveszem a többi ovális formát, az avokádót és a krumplit.
Az avokádót előre megveszem, hogy jól megpuhuljon. De amúgy is már 3 nappal ezelőtt jártam a boltban, mert nem szerettem volna megint az utolsó pillanatban, 473 versenyzővel együtt nyomorogni a Tecsóban. Nyugi, jövőre majd Te is előre fogsz gondolkodni.
Kikanalazom a belsejét egy tálba és összetöröm.
A kész tojásokat megpucolom. Ha szerencsém (és valami főzési trükköm) van akkor könnyedén, ha nincs, akkor lehet, hogy idegbeteg módon már itt abbahagyom az egészet.
Félbe vágom és kiforgatom a sárgáját. A fehérjét félreteszem.
A bacont nagyon apróra vágom és lepirítom. Ez kellemes plusz ízt ad a masszának. Amihez még sót, borsot, majonézt teszek és alaposan összekeverem. Ezennel készen áll a visszatöltésre. Mint a türelmetlen vendégeink pohara a Bianco Spritzre.
Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Felmelegedésig pont elég idő van megcsinálni a tornyokat. A krumplikat hosszában egyenletesen felcsíkozom (aki mást is, az a sitten keresheti a tojásait). A szeletek közé fog menni a hús, amit ezekhez igazítva vágok fel.
Rétegesen egymásra helyezem és megcsinálom a locsolóját. Legalább neki legyen.
Mozsárban megtöröm a fokhagymát, rozmaringot és a borsot. Felöntöm olíva olajjal és megsózom.
Fogok egy alufóliát és alámarkolok. Ráöntök a "parfümből" és bezárom. Mehetnek a sütőbe a csomagok.
25 perc után kibontom őket és felcsavarom a hőt 240 fokra.
Így hagyom még negyed órát. A fehérbort is kicsavarom közben és felöntöm a poharakat Spritzel, hogy a tojáskeresés flottul menjen.
Nem hagyományos a menü. De ilyen cifra természeti kavalkád közepette ez teljesen normális.
Valamint a plusz ízek, rettentő jól passzolnak és támogatják a régieket. Ahogy a Biancoban elfáradt tagokat a házigazdák.

Újhagyma nélkül mit sem ér az egész. A kalács helyett a krumpli van. A tojások meg az avokádótól lesznek vidámak. A vendégek meg tudjuk mimtől.

Szólj hozzá