2017. feb 05.

Szimpla Szalámis Snack

írta: MeSh
Szimpla Szalámis Snack

img_2423.JPG6 személyre
Elkészítés: 40 perc

50 dkg leveles tészta
20 dkg vegyes szalámi
20 dkg bacon
10 dkg mozarella
10 dkg füstölt sajt
1 tojás
bazsalikomos paradicsomszósz
olíva bogyók
liszt, pirospaprika

El vagy úszva mindennel, romokban a lakás, de a vendégek akkor is jönnek? Semmi baj. Ropogtatni fognak, méghozzá maximális élvezettel.
Tök egyszerű az egész. Mint hülyegyereknek a homokozó.
Fogom a leveles tésztát és kinyújtom. Ehhez kell a liszt. Valamint értelemszerűen a nyújtófa. Ha e nélkül kezdtél neki, mert a leírások mellett sosem gondolkozol, akkor vegyél elő egy boros üveget és azzal nyújtsd a tésztát.
Szép nagy alakzatot kapok. Ezt bekenem a felvert tojással és megszóróm piros paprikával. Majd gyönyörűen rárétegzem a szalámit, félig. Minél többet, minél vegyesebben, annál jobb.
Ezután meghintem a tetejét reszelt sajtok keverékével. Ráhajtom a tészta másik felét és örvendezve lelapítom, hogy csak ennyi volt az egész. De azért siránkozom is, mert marad idő takarítani.
Majd két ujjnyi vastagság mentén felcsíkozom, és csavaró mozdulatokkal masnikat készítek. Mindegyik köré bacont tekerek.
Ez jól meg fogja tartani, és segít az ízkombináció elmélyítésében. Ha alkesz vagy, akkor felcsillant szemmel ugyanezt mondod a pálinkára is. Oké, legyen, csak ne hívj vendégeket.
A sütő persze már elő van melegítve 180 celsius fokra. Így hát beteszem a cuccot 25-30 percre.
Ránézéssel, rutinból vetek majd véget ez egésznek.

Ha kész a ropogós és ízletes snack, akkor olívával és bazsalikomos paradicsomszósszal tálalom (amit nem én csináltam, mert ha figyeltél, akkor tudod, hogy 15 perc és jönnek a vendégek).

Szólj hozzá