2016. jún 05.

Coconut bacon szendvics

írta: MeSh
Coconut bacon szendvics

img_55999.jpg4 személyre
Elkészítés: 40 perc

175 gr kókusz chips
3 ek. szójaszósz
2 ek. juhar szirup
2 ek. víz
1 mk. őrölt paprika
1 db avokádó
1/2 fej lilahagyma
2 db koktél paradicsom
1/2 lime
30 dkg csiperke gomba
2 piros kaliforniai paprika
Magos rozskenyér
margarin, fokhagyma
só, bors

A cím alapján hiába keresed a húst az ételben, nem fogod megtalálni.
Coconut bacont nem lehet lefordítani, maximum tükörbe, de akkor sem lesz jobb. Felesleges is. Plusz, kötözködés elkerülése véget, a bacon szó arra utal itt, hogy helyettesítő. Ugyanúgy néz ki, hasonló az íz, csak finomabb. Echte magyarok meg kíméljenek a hasalja szalonnájukkal, vagy hogy a bacon, a bakonyi szalonnából származik.
Legtöbben folyton tömik magukba a húst és közben fejhangon hirdetik, hogy a vegák nem normálisak és semmi jót nem tudnak enni. Van egy rossz hírem. Tudnak. Itt egy olyan ízdús és remek szendvics, ami kenterbe ver sok "marhát".
Egy öblös edénybe beleöntöm a juhar szirupot, a s
zójaszószt, vizet, paprikát, sót, borsot. Alaposan összekeverem. Majd rászórom a kókusz levélkéket. Megint alaposan összekeverem. Addig amíg egy icipici fehér felület sem látszik. Ahogy pláza leány forgolódása végén a szoláriumban.
160 fokra előmelengetett sütőbe teszem. Mégpedig úgy, hogy egy tepsibe sütőpapírt rakok és egyenletesen ráhordom. 16 perc alatt tökéletesen készen van. Nagyon kell ám figyelni, mert egy-két perc plusz és rommá ég.
Bájdövéj, a kókusz chipset leginkább a Herbaházban tudod beszerezni. Ám nagy valószínűséggel minden biobolt is tart ilyet. Csak a húszabáló, übermacsó, tápláléklánc csúcsának csoda ez.
Míg készül a kokóbékön, megcsinálom az avokádó krémet. Kiszedem a magját, kikanlazom és összezúzom. Mehet rá a só, bors, majd nagyon apróra vágott lilahagyma, paradicsom, facsart lime, és meg is van.
Ha kész az illatozó csoda, akkor a helyére beteszem a vékony cikkekre vágott gombát és paprikát. Fokozatot felkapcsolom 230-ra, és 10 percre magára hagyom.
Eközben, hogy ne unatkozzak, egy serpenyőbe margarint hevítek, némi zúzott fokhagymával. Ezen fogom megpirítani a kenyerek mindkét oldalát.
Ezzel meg is van minden. Már csak az összeépítés jöhet.
A megpirult kenyereket megkenem az avokádókrémmel. Ráteszek annyi kokóbékönt, amennyit nem szégyellek. Erre gomba és paprika megy. Majd lezárom a dolgot.
Ha van otthon ruccola, akkor azt teljes nyugalommal ehetjük hozzá marékszám.

Ahogy az első harapás után eléri az ízlelőbimbókat az étek, remegő szempillákkal a rozéfröccsre kacsintok, hogy hamarosan jöhet leöblíteni a remekművet.


Szólj hozzá