2016. jan 24.

Könnyű páros sonkás saláta

írta: MeSh
Könnyű páros sonkás saláta

konnyu_esti_salata.jpg2 személyre
elkészítés: 20 perc

10 dkg ruccola saláta
10 dkg madár saláta
5 db koktélparadicsom
4 szelet serrano sonka
4 szelet fekete erdei sonka
10 dkg mozzarella
1 db piros kaliforniai paprika
25 gr cukrozott aszalt vörös áfonya
Extrudált rozskenyér
¼ kígyó uborka
Szója szósz, lime, édes chili szósz

Kettő személyre lesz elkészítve, mert romantikázáshoz remek. Persze ha poligámisták vagyunk simán lehet emelni az adagokon. Ráadásul egészséges (…ebb, mint egy fél kiló mangalica szalonnás, véres hurkás, tepertős szendvics).
Először is fogom a salátákat, és beletépkedem egy tálba. Ez nagyon fontos. Hogy tépkedem, mert ilyenkor a rostoknál szakad a sali, és nem roncsolódik, mint a vágásnál. Így megmarad a vitamin értéke.
Ezután maradok a zöldség vonalon. A paradicsomot, az uborkát, a paprikát esztétikailag megfelelőre aprítom. Beleszórom a tálba ezeket is.
Na, most jöhetnek a sonkák. Jesszusom, ezeknek annyira finom az illata, meg az íze, hogy most értjük meg, hogy miért is csak 4-4 szelet megy bele, holott 8-8 van egy csomagban. Meg fogod tapasztalni, hogy felgöngyölve a cuccot, félrevonulva, sunyin tömöd majd magadba.
A maradék szeleteket szintén apróra vágom, és mehet a tálba.
Jöhet a mozzarella. Ezt is, mint a többi hozzávalót, apróra vágom, és beleteszem a tálba. Itt, amíg feleszmél a kedves romantikus partnerem az ámulatból, hogy ezzel nem volt semmi trükk, beleszóróm az áfonyát is.
Az egész egyveleget jó alaposan összeforgatom. Majd ezután jöhet a ráadás, vagy inkább a ráöntős.
Szójaszósz, lime és édes chili szósz hármas kombinációját érzésre keverem össze, mint a válogatás kazit a randira.

Nyakon öntöm a salátát az öntettel, még egyszer jól összedolgozom, és egy tányérban szervírozom (mert még mindig romantika van).

Szólj hozzá