2016. jan 10.

Ráksalátás krumplihajók

írta: MeSh
Ráksalátás krumplihajók

srimp02.JPG4 személyre
elkészítés 50 perc

4 nagy szem burgonya
40 dkg mini schrimp
1 marék snidling
4 szál újhagyma
1 ek. Dijoni mustár
2 ek. majonéz

1/2 lime leve
Só, bors


Amennyire egyszerűen elkészíthető előétel vagy vendégváró falatka, annyira különleges és veszett finom. A munkám vele meg zavaróan kevés.
A krumplikat megfőzöm. Annyira, hogy kivájható legyen a közepe és ne repedezzen meg. Érdemes odafigyelni, mert különben b*szhatom a csónakokat.
Ezalatt megcsinálom a rakományt. A mini schrimpekből érdemes rendes minőséget venni. Nem olcsó mulatság ez igaz, de nem is a bunkó, harmadik szomszédot hívtam át enni.
Beleteszem egy nagy üvegtálba. Hozzáteszem az apróra vágott hagymákat, valamint  a majonézt, mustárt és lime-ot. Megsózom  cseppet. A krumpli vájadékból is tehetek hozzá keveset. Összekeverem és kész. Csodával határos módon ennyi az egész.
A krumplikat, miután megformáztam hajóvá, forró olajban ropogósra pirítom. Majd kiszedem egy sütőpapírra és alaposan megsózom és borsozom. Majd fogom és belemerem a rakományt púposan. Haha, nem én meggörnyedve...

Tálalom és figyelem az arcokat, ahogy a forró sült krumpli megroppan a szájakban és hideg salátával lecsúszik. Mivel mindenki mosolyogva fogyasztja, megkaphatják hozzá a pezsgőt vagy a Rosét.

Szólj hozzá