2015. dec 13.

Disznótoros

írta: MeSh
Disznótoros

diszntoros.jpg6 személyre
Elkészítés: 80 perc

1 pár véres hurka
1 pár májas hurka
1 pár kolbász
70 dkg comb
70 dkg savanyú káposzta
70 dkg krumpli
8 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
Tej, tejszín, margarin
disznózsír
só, bors

Egyik legkedveltebb magyar fogyókúrás étel, ami jó esetben többórás disznótor (fitnesz nevén pignates) után következik, ha „A tanú”-k, imígyen döntenek Dezsőkéről. Ami annyira jól sikerül általában, hogy a résztvevők is a youtube-on nézik meg, mi is történt. Ha nem mi készítettük, akkor kiváló hentestől vagy havertól beszerezzük a cuccokat.
Első lépésként – a hurkatöltés emlékére – megiszom egy stampót, majd fogom a káposztát és jól kinyomkodom. Szépen egyenletesen kiterítem a tepsi alján, miután kikentem zsírral azt. Pont úgy fog kinézni, mint az új szőnyeg a nappali közepén. A fokhagymák felét, szétvágva, beledugdosom. Ráteszem a hurkát, meg a kolbászt. Megszurkálom őket – gumicsizmások vasvillával - így nem fognak sütés alatt kidurranni.
A combbal sem vacakolok sokat. Felvágom 3x4x4 centis, teljesen nem szabályos téglatestekre. A hagymákat meg szálasra. Tepsibe teszem, majd jól átforgatom zsírral, sóval, borssal az egészet és fedőt reá.
Mehet minden a sütőbe, alsó-felső 190 fok 35-40 percre. Menet közben mindent át-át forgatok. Kb. 5x, de nem többször. A hús még igényelhet több időt magasabb hőfokon.
Közben elkészítem a krumplipürét is. A krumplit összevágás után vízben megfőzöm. Bőven sózom, mert mint tudjuk a krumpli úgy magába szíjja, mint a tor(k)os kollegák a folyékony körtét. Utána összetöröm és margarinnal, tejjel, tejszínnel lággyá teszem.

Az evési akcióra, az edzés után természetesen, sok veres, testes folyadékkal készülök, mert csakis így lehet egészséges.

Szólj hozzá