2015. nov 22.

Kapros koca kockák krumplival

írta: MeSh
Kapros koca kockák krumplival

kapros_koca_kockak_krumplival_02.JPG

4 személyre
Elkészítés: 50 perc

75 dkg sertéscomb
75 dkg krumpli
1 ek. liszt
3 szál kapor,
2 ek. mustár,
főzőtejszín
só, bors
fokhagyma, rozmaring


Ez egy rém egyszerű étel szórakoztatóan tálalva. Plusz  finom is. Az alliteráció meg jópofa. Nehogy ezért csak Kálmánoknak meg Karolinkának tálaljuk.
A sertéscombot egy cseppet a fagyasztóba teszem, mert akkor kicsit kemény lesz. Legalább annyira, mint közben áttévedt Marika néni gondolatmenete a háztáji csirketartásról. Szóval így sokkal egyszerűbb lesz kockákat kialakítani.
Miután ezt megtettem, jó alaposan beforgatom őket sóba és borsba (lehetőleg tarkaborsba). Ha ezzel végeztem, akkor jöhet a krumpli. Ezeket szépen, a megpucolás után ugyanolyan kockákra vágom, mint a húst. Itt ennél a mozzanatnál döbbenek rá, hogy ez remek leszoktató foglalkozás szerencsejáték függőknek. Mert ezután fogjon kezébe kockát legközelebb a ....
Egy serpenyőben olajat hevítek, olyan alját pont ellepőnyit. Beleteszek némi fokhagymát és rozmaringot az ízhatás véget. Majd jöhetnek a kockák. Ha úgy dobom az olajba, mint a rulett asztalon az igazit és közben felteszem az összes kaprot a piros(papriká)ra, akkor tényleg ideje rendes elvonóba becsengetni.
A húsokat szépen egyenletesen megforgatom míg meg nem pirul kicsit. Ezzel kész is vannak.
Jöhet a krumpli. Ezzel nagyon sok teendő nincsen. Csak annyi hogy be kell kapcsolni a fritőzt vagy egyéb eszközben olajat melegíteni. Abba nemes egyszerűséggel beleteszem és 5-10 perc alatt kész. De ha közben nagyon csinálhatnékom van, akkor azt sörbontásra használom fel.
Végezetül a kaporszósz, ami tökéletesen összeköti és harmonizálja az ízeket.
Kevés olajon lepirítom a lisztet a mustárral és a kaporral. Majd annyi tejszínt adok hozzá hogy épp megfelelő legyen az állaga. Hogy ezt honnan tudom, az egy ősi titok, amiért nekem is meg kellett szenvedni, sajnos nem elárulható.
Készen is vagyok nagy hirtelen ezután mindennel.

Kitálalom a kockákat olyan formában, hogy azért látványos legyen. Szólók a többieknek hogy hagyják abba a pókert. Majd búzasörrel tálalom, hogy az ízkombináció remeki I-jére feltegyem a pontot (és én nyerjek, csakazértis).

Szólj hozzá