2015. okt 25.

Vasárnapi DC reggeli

írta: MeSh
Vasárnapi DC reggeli

img_1403.JPG
2 személyre
Elkészítés: 30 perc


4 db Nürnbergi fehér kolbász
4 szelet bacon
5 dkg edámi sajt
1 db avokádó
½ lilahagyma
1 koktél paradicsom
1 db répa
chili, lime
só, bors
15 dkg mozzarella
Friss bazsalikom

Mi másra való egy kellemes vasárnap reggel, mint ízkavalkád kajálására. Főleg, hogy legutóbb minden létező anyámkínyját összevásároltam a józan ész cseppnyi szikrája nélkül.
S ahogy egy ilyen napnak kezdődni kell, kezembe veszem a nagy, kemény, hosszú répámat...majd megpucolom és szálasra vágom. Beteszem már most a sütőbe, hogy a végére pont jó legyen.
Amaz 200 fokra való bekapcsolása után, finom mozdulatokkal körbe szelem az avokádót. Mielőtt kettészedem, fogadást eszközölök, hogy melyik felében van a mag. A vesztes mosogat. Kikanalazom a belsejét – mivel jó puha volt, mert türelemmel megvártuk, ahogy a gyakornokok az első 10 hónap után a rendes fizetésük felét – és villával jó alaposan összetöröm. Elkeverem az apróra vágott lilahagymával, paradicsommal, sóval, borssal, chilivel, lime-al.
A kolbászkákat hosszába csíkozom, majd beleteszem az edami sajtot, a bazsalikomot és lezárásképp körbetekerem a baconnel. S, a pont felmelegedett sütőbe teszem 12 percre. Ezalatt a mozzarellát lapos körökre vágom és ráhalmozom az avokádó krémet. Majd melléhelyezem a már kész kolbászkákat és répákat.

Annyira egyszerű és ízletes, hogy csak az okozhat gondot, hogy miért nem korábban csináltam. De mindegy, mert egy kis maradék almás kölyökpezsgő elveszi a rossz gondolatokat. BTW...tetszés szerint fokhagymás pirítós fogyasztható hozzá.
Szólj hozzá