2015. okt 18.

Articsókakrémes bélszín szendvics

írta: MeSh
Articsókakrémes bélszín szendvics

articsokakremes_belszin_szendvics.jpg4személyre
elkészítés 40 perc

40 dkg articsóka szív
20 dkg marha bélszín
8 szelet magos barna kenyér
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet zöld petrezselyem
2 marék friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj,
1 tk. citromlé

Gourmet a cucc ránézésre. Szóval, ha véletlenül beállít Madonna, akkor sem leszünk gondban, max egy picit a pénztárcánk. Vacsorának végtelenül ideális.
A hozzávalók beszerzése némi utánajárást igényel, mert nem minden sarkon lehet articsókát kapni. Sőt, ha emiatt a madártani intézetbe mész tudakozódni, akkor nagyobb a baj, mint egy struccmadár.
Fogom a csókát, az artit, és levágom a tetejét, lebontom az oldalát cseppet és máris ott a szíve. Ezt kivájom. Zöldségvámpírok előnyben. Edénybe teszem a hagymával, 1 fokhagymával, bazsalikommal, petrezselyemmel, citromlével és olívaolajjal. Botmixerrel, szépen, egyszerűen összeturmixolom, némi só és bors hozzáadása mellett.
Jöhet a bélszín. Egység szeletekre vágom, olyanokra, amit már a szendvicsen látni akarok. Meghengergetem sóban, borsban. Erőteljesen, határozottan, mint Helga a delikvenst a masszázsasztalon. Olajat hevítek egy serpenyőben. Ebbe dobok néhány friss rozmaringot és fokhagymát, majd hamar kérgesre kapatom benne a maroknyi húsokat, párszor forgatva.
Majd ezt az egészet, 200 fokos sütőben még 25 perc alatt puhára sütöm.
A kenyérszeletekre rákenem a krémet, érzés szerint vastagon, majd ráhelyezem a húst a tetejire. Zseniálisan fincsi, könnyen elkészíthető, de vörösbor nélkül nem érdemes nekikezdeni. Junó, if it is goose, make it fat.

Előkelősége ellenére, azért simán otthoni. Ne csak úgy képzeljük el, hogy az utolsó jelenetben Gregory Peck összetörten üldögél felette, miközben Audrey Hepburne orevuart intve végleg távozik a messzeségbe.

Szólj hozzá