2015. okt 04.

A ronda Cannelloni

írta: MeSh
A ronda Cannelloni

a_ronda_cannelloni.jpg

8 személyre
Elkészítés: 2 óra

50 dkg cannelloni tészta
50-50 dkg darált sertés és marhahús
5 + 10 dkg vaj
10 dkg parmezán
20 dkg edami
5 dkg nyers füstölt sonka
5 ek. zsemlemorzsa
4 tojásfehérje
2 + 4 dl főzőtejszín
5 dl paradicsomszósz
1 fej vöröshagyma
só, bors, oregáno, petrezselyem
5 dl tej
4 ek. finomliszt

Minden valamire való maffiafilmben van egy "Johnny a rosszarcú"…vagy kettő, akár öt-hat. Ugyanígy a tökéletesen megpuhult Cannelloni nem szép.
Vásárláskor vegyük figyelembe - pláne ha bicajjal megyünk -, hogy a “csőtészta” dobozban, akkora helyet foglal, mint egy HB 38-as tégla, ami lábhoz kötve levisz a folyó fenekére.
Alapanyagokkal megérkezve “kéktányéros” barátékhoz (akik nem rondák), a darált húsokat a vajon megdínsztelt, apróra vágott hagymához a serpenyőbe teszem. Mindenhol megkapatom. Utána beleszóróm a zsemlemorzsát és a paradicsomszószt.
10 perc kevergetés és leveszem, majd beledolgozom a sót, borsot, oregánot és a finomra vágott petrezselymet. Hagyni kell kihűlni. Addig akár el lehet menni a közeli kocsmába beszedni a védelmi pénzt.
Mivel kb. 40 cannelloni van, azért mindenképp vendégségben kell csinálni, hogy az édes, drága házigazdával versenyt tölthessünk, és szidalmak közepette a tökéletes módszerről ábrándozzunk. Ha kész, akkor lemosom a kezem és megiszom a söröm. Majd szépen egymás mellé helyezem a kivajazott tepsibe. Lefotózom a köv. vendettához szemléltetőnek.
A mártáshoz a vajat felolvasztom és rászóróm a lisztet. Nem szabad megpirulnia. (Ne most nosztalgiázzanak a maffiózók, az utolsó behajtásról és a platnira nyomott tenyérről.)
Hozzáadagolom a tejet és a tejszínt, majd beleszóróm az edami sajtot. Amikor utóbbi elolvad, togliere dal fuoco.
Két sorban fektettem egymás mellé a töltött tésztákat. Ráöntöm a mártást és mehet az előmelegített 200 fokos sütőbe 30 percre.

Ha elkészült, akkor megpróbálunk hengereket szervírozni. De nem fog menni, mert megpuhult, pont, mint mi a főzés alatt. Így nyesőkéssel vagy forgótáras géppisztollyal tetszés szerinti egységeket gyártok.
Szólj hozzá