2015. sze 20.

Chilis BBQ marhával töltött bagett

írta: MeSh
Chilis BBQ marhával töltött bagett

chilis_bbq_marhaval_toltott_bagett.jpg4 személyre
elkészítés 50 perc

30 dkg darált marhahús (lapocka)
40 dkg bagett (kb. 60 cm-es)
4 szelet Edami sajt (nagy)
1 vöröshagyma
1 répa
4 paradicsom
5 dkg margarin
1 ek. chili
BBQ szósz (füstölt)
só, oregáno, majoránna

Keményebb ébredésekhez kiváló, amikor a reset parti után újra bootol az agy. Sokat segít ebben.
Pont ezért a legjobb elkészíteni 90%-osan este és így reggel csak a 8 perc sütés marad. Persze jól látható helyre kell tenni és bulitól függően, neon post-itel felcímkézni.
A bagett, szép hosszú, kb. 60 cm, még Zsanpierr is irigykedve csodálná. Ezt félbe vágom és kicsit kivájok a közepéből, hosszú fagyis kanállal (alkalom szülte célszerszám). A többit belenyomkodom. Ha nincs otthon hot-dog rúd – esetek 99,87%-a – akkor egyszerűen egy kígyóubit nyomok fel a bagettba, forgó mozdulatokkal (megint csak a rosszra gondolás, ejj).
Ezután az Edamit felhengergetem és beledobom a bagett-be. Ha ott nem söndörödik ki magától, akkor rásegítek, körkörös mozdulatokkal a benyomott fakanállal.
Félreteszem és megcsinálom a tölteléket.
Ha van lehetőség, akkor a marhahúst 1 órára beáztatom a BBQ-ba és állni hagyom. Az apróra vágott hagymát és répát megfuttatom a margarinon. Majd beleteszem a húst. Jól összerottyantom a fűszerekkel együtt. Itt fontos a chili mennyisége, attól függ, mennyire akarom reggel sokkolni az agyam. Ha ez megvan, akkor félre teszem. És amíg kihűl, felszeletelem a paradicsomot.
Beletöltöm a bagettba a tölteléket, úgy, hogy kiskanállal lapátolom bele, majd töcskölés, jó mélyre (megint csak a rosszra gondolás, ejj). Mindenhova el fog jutni, mert az Edami lyukacsos.

Fogyasztás 8 perc 200 fokos sütés után történik. Ropogós karikákra vágom és paradicsom szeletre helyezve fogyasztom. Merész együttes, de jó a harmónia és a szám minden ízlelő csücske profitál a dologból…hát még az agyam. Ital hozzá: kutyaharapás szőrivel.

Szólj hozzá