2015. sze 06.

Vérnarancsos lazac vörös áfonyás vörös rizzsel

írta: MeSh
Vérnarancsos lazac vörös áfonyás vörös rizzsel

vernarancsos_lazac_afonyas_vorosrizzsel.JPG4 személyre
Elkészítés: 50 perc

4 szelet lazac (15-20 dkg-s)
3 vérnarancs
1 lime
3 lilahagyma
25 dkg vörös rizs
10 dkg vörös áfonya
só, bors,

Ha létezne Drakula és pláne vega lenne, – ami nála természetesen az embermentes étkezést jelenti – biztos ez lenne a kedvence.
Amilyen véres-vörös-lila itt minden, annyira könnyű az elkészítés.
Sarkalatos pont a vörös rizs beszerzése. Bár ezt minden egészséges bioboltban be lehet szerezni. A lazac meg legjobban az A-eL-Dé-I ben van vákuum csomagolva.
Rémegyszerűség első része, hogy felteszem a rizst főni, kétszer annyi vízben. 35 perc és kész is. Ez a rizs azért kiváló, mert mindig al dente marad. És még koleszterin csökkentő hatása is van.
Rémegyszerűség második része, hogy karikára vágom a narancsot és a lilahagymát. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe teszem egy tepsiben 25 perce. Meglocsolom egy kis olajjal. Addig a lazac úszkálhat a maradék vérnarancslében. A bemelegdés után (nem, nem drakula comingoutol) a sózott, borsozott lazac szeleteket beteszem alulra és ráhordom a hagyma-narancs karika cuccokat. 210 fokra feltekerem és 15 perc és készen is van.

Rémegyszerűség utolsó mozzanatként a rizst, miután lehúztam a platniról, megkínálom az áfonyával (nem úgy, mint a vendégeket innivalóval, nehogy eligyák a készletet) és összekeverem. Pont jól bele fog puhulni. Majd csippan a sütő és ezennel a lazac is kész.

Szépen kulturáltan kitálalom, mert megérdemli, annyira finom. Természetesen Pinot noir-al segítek a halaknak eljutni a célba.

Szólj hozzá