2015. aug 30.

Nyári mindent bele tekercs

írta: MeSh
Nyári mindent bele tekercs

nyari_mindent_bele_tekercs.jpg

4 személyre
Elkészítés: 70 perc

4 szelet csirkemell filé
4 szelet proscuitto sonka
12 szelet bacon
4 bajor kolbászka
4 szelet eidami sajt
1 db pritamin paprika
1 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna, bazsalikom

Ez a kaja teljesen fantázia mentes. Éhségtől gyötörve, kipakolom a hűtőből, ami hús, hogy felfaljam. S a turkálás közepette beleakadtam pár cuccba, ami szintén ehető, így azok is mennek bele.
A csirkemellet kiklopfolom, oly vékonyra, hogy akkora legyen, mint a sonka. Ha pontosan eltaláltam, megjutalmazom magam egy korty jéghideg sörrel. Ezeket érzésre bekenem (naná, hogy úgy, mellet, hogy máshogy?) a fűszerekkel meg a reszelt fokhagymával. Közben nem felejtettem el a sütőt bekapcsolni 210 fokra. Előkészületként még a cukkinit – ez bármi más is lehet, attól függ, hogy mit rejt a hűtő – megpucolom és akkorára vágom, mint a hosszában felnégyelt paprikát.
Jöhet a halmozás. Leterítek egy sonkát, és ráteszem a csirkét és a sajtot. Ezekre keresztbe a kolbászt, paprikát, cukkinit. Feltekerem és körbefogatom a bacon-nel. Voálá. Tepsibe helyezem. Öntök alá kis vizet. Célszerű még megszórni fokhagyma darabokkal és szálasra vágott lilahagymával. Mert akkor a kifolyt/kisült sajttal remek szaft a rizsre. 30 perc (bölcsészeknek: félóra, matekosoknak: ezernyolcszáz másodperc, művészeknek: amíg a tündércsíkos méhecske telerakja a kis kosarát virágporral) után felcsavarom 15 percnyi (előzőek fele) 250 fokra és készen is vagyok. Rizzsel tálalom.

Mindenkinek meghagyom, hogy felkarikázza a húst a tányérján és a citromot a búzasörébe. S ezután önállóan el is fogyaszthatják.
Szólj hozzá