2015. aug 09.

BariMaris hústömb ChiliRozis mártásos spagettivel

írta: MeSh
BariMaris hústömb ChiliRozis mártásos spagettivel

barimaris_hustomb_chilirozis_martasos_spagettivel.jpg

6 személyre
Elkészítés: 55 perc

25 dkg darált marha
25 dkg darált bárány
15 dkg feta sajt
2 ek.szárított oregáno
3 db chili friss paprika
2 szál friss rozmaring
4 db fokhagyma
5 dl paradicsomszósz
40 dkg spagetti
3 db répa
1 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
só, bors, olívaolaj

A hagyományos magyar töltött paprikára hajazó étel délies változata. Finom és rém egyszerű. Annyi tudás kell hozzá, mint szódás a lovát.
Először is összekeverem a darált húsokat. Mesztic a lényeg: egy vörös, egy fehér. Lehet helyettesíteni őket. Belemorzsolom a fetát, beleszóróm az oregánót, a zsemlemorzsát, és az egy szem tojást is beleütöm. Először a jobb ujjaimat mélyesztem bele, klasszikus Bruce Lee-s mozdulatokkal, majd a balt, Chuck Norris-ossal, és újra lejátszom a Sárkány útját. Majd egy tepsi közepébe helyezem, mint egy téglát. Melléteszem az olajban átforgatott, szálasra vágott répát. Előmelegített sütőbe teszem 210 fokon 40 percre.
Ezalatt készülhet a mártás. Nomeg a tészta. Ha ez gondot okoz, hívjuk fel anyukát, valljuk be hogy kudarcot vallottunk és kérjük meg, hogy hozzon a tegnapi ebéd maradékból.
A chili paprikákat félbevágom és kimagozom, Ezzel a pánik is megszűnt, mert nem csípős lesz a cucc, hanem ízdús. Mivel a felhevített olajba belepirítom a rostjait. Addig míg fonnyadt nem lesz. Utána kiveszem. Majd beleteszem az apróra vágott fokhagymákat és rozmaringokat. Kicsit kapatom, majd ráöntöm a paradicsomszószt. Só, bors és rottyantás (bugyog-kever-bugyog-kever-lekapcs). Ezzel ez is kész.

Minden íz a megfelelő helyen érett meg, mint jó pálinkához az alapanyag. S még olcsón is jöttünk ki. Éppen ezért jöhet a minőségi búza sör.
Szólj hozzá