2015. júl 26.

Kapros tökfőzelék grill kolbásszal-hagymakarikával

írta: MeSh
Kapros tökfőzelék grill kolbásszal-hagymakarikával

kapros_tokfozelek_grill_kolbasszal-hagymakarikaval1.jpg4 személyre
elkészítés: 40 perc

1,5 kg tök
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek. kapor
2 dl tejföl
1 ek. liszt
1 tk. alma ecet
1 csomag Nürnberger grill kolbász (Áldí-ból)
1 csomag Mcennedy hagymakarika (Lídül-ből)

Nem muszáj mindig sertéspörivel vagy fasírttal enni a tökfőzeléket, attól még igazi magyar betyárok maradunk. Sőt, így megvariálva a piros-fehér-zöld mentalitást, a csillagos meg sárgafeketével, tiszta nemzetközi betyárságot kapunk.
Szóval megfogom a tököm és megmosom. Rossz az aki -nem- rosszra gondol. Majd előkapom a krumplipucolót és megpucolom vele.
Ezután 4 egységre vágom, hogy kezelhető legyen. Megszabadulok a közepétől. Azaz egy hosszú –leginkább filéző- késsel a puha közepét, átszúrásos körbevágással kiszedem. Így csak a kemény része marad. Ezt lereszelem. Azaz a tökömet sokszor húzogatom a nagy lyukba, amíg el nem fogy (aki itt nem rosszra gondol, azzal komoly gondok vannak). Majd félreteszem és bekapcsolom a sütőt 220 fokra.
A kolbászkákkal nem kell mást csinálni csak beirdalni, majd a hagymakarikákkal együtt 15 percre a sütőbe tenni. Well done oder gut gemacht.
A két hagymát miután szálasra vágtam, a fokhagymával együtt megpirítom. Beleteszem a lereszelt tököt és megpárolom. Ezután mehet bele a kapor, amit régen vágtunk össze és most csak előkapjuk a fagyasztóból. Majd rögtön megy bele a tejfölbe kevert lisztes cucc és az ecet. Keverem-kavarom és kész is.
Annyira jól néz ki minden, hogy tálalom is azon nyomban.

Mégpedig úgy hogy a tökömre teszem a kolbászom, meg a karikáim. Mielőtt megint rosszra gondolnék leöblítem egy roséfröccsel.

Szólj hozzá