2015. máj 24.

Korianderes pulykamell medvehagymakrémmel, sült vöröskrumplival

írta: MeSh
Korianderes pulykamell medvehagymakrémmel, sült vöröskrumplival

korianderes_pulykamell_sult_voroskrumplival_medvehagymakremmel.JPG6 személyre
Elkészítés: 70 perc

1 kg pulykamell
1 zacskó bacon
1 kg Rote Emma krumpli
2 csokor medvehagyma
5 dkg szárított paradicsom
5 dkg napraforgó mag
1 csokor koriander
10 koriandermag
10 gerezd fokhagyma
só, bors,
olaj

Emma beszerzése most nem a romkocsma pultjánál történik hajnali kettőkor, 6 fröccs után. Ez most nem az. Hanem a főtermelővel való egyeztetés után szerzem be a burgonyát, a piaci pultjánál. S ha már ott vagyok, megveszem a többi hozzávalót is.
A krém elkészítése lehet könnyű vagy nehéz feladat. Mivel nekem van csúcs szuper robotgépem, ezért könnyedén, szépen adagolva, összedarálom a hagymát, szárított paradicsomot, napraforgómagot, sót, borsot. Olívaolaj folyamatos adagolása mellett. És teljes joggal szórakozhatok a manuális munkásokon, mert volt, amikor én is 2 óra alatt, mindent zöldre medvézve, káromkodva nyomtam össze a krémet. Ha kicsit erősen csípős az egész, nem kell megijedni, mert a bearonion ilyen, de felettébb egészséges is.
Bekapcsolom a fritőzt meg a sütőt a következő etapokhoz.
Majd fogom a pulykát és megnézem, hogy hol lesz az a 20 hely, ahol a fél fokhagymáknak ingatlant készítek. Ezt, ha meg is valósítottam, akkor bedörzsölöm az egész „lakóparkot”, összetört só, bors, koriandermag és apróra vágott, friss koriander kombóval. Befedem alul-felül baconnel és mehet a sütőbe. Tepsiben - kis vizet aláöntve - 200 fokon, 35 perc fólia alatt, majd anélkül 240-en 10 perc.
Már csak Emma hiányzik. Felhevítem Neki a jacuzzit (azaz fritőz ON). Ha megmosás után karikákra vágtam, pikkpakk, ki is sütöm benne.
Ja wohl, das ist es, kész is színeiben is pomás étek. Egy szelet pulykára krémet kenek és krumplival együtt tüntetem el a számban.

Benyúlok a frigóba a búza sörökért, hogy valami sárga is legyen az asztalon. Ebben fürdetem meg a triót.

Szólj hozzá