2015. ápr 12.

Dupla pestos, csirkés panini

írta: MeSh
Dupla pestos, csirkés panini

Bejegyzés alcíme...

dupla_pestos_csirkes_panini.jpg

4 személyre
Elkészítés: 30 perc

4 szelet csirkemell filé
4 szelet csirkesonka
2 gerezd fokhagyma
8 szelet sós kalács v. fehér kenyér
paradicsomos pesto
bazsalikomos pesto
só, olívaolaj

Mielőtt minden női versenyző előkapja a franciabugyit és várja a romantische olasz macsót, lelombozóképp, a péksütemény többesszáma a panini. Viszont attól még isteni reggeli...vagy tízórai, vagy uzsonna, vagy vacsi, ami pikk-pakk kész is van.
A csirkemellet szeletelem - vagy úgy veszem a nagyáruházban - és meglocsolom olívaolajjal, majd hozzáteszem az átnyomott fokhagymát (azaz a premuto aglio-t, ...hamár az alsónemű fenn van). Átforgatom jó alaposan az egészet és hagyom összebarátkozni az ízeket. Amíg szeletelem a kalácsot, bekapcsolom a szendvicssütőt, s előbányászom a pestokat.
A pestot ki is keverhetjük, mint a fekete olajos hajú cosabello, déli barátaink, de egyszerűbb megvenni. Viszont itt is érdemes figyelni, hogy minőségit vegyünk. Pl. Carloni papa 190 g-osait, és ne a bazárlikomos pésztót, Lákátos gazdától a pijacon, mert az nem biztos hogy a bazsalikomtól zöld.
A sós kalácsból lenyisszantok 8 szeletet. Ez a legfinomabb hozzá, mert friss, puha, hófehér és jóízű (Ruhaneműk továbbra is fenn!). Mindegyik szendvicshez, ugyebár 2 szeletet használok fel, így az egyik felét megkenem „piros” a másikat „zöld” pestoval, és a szendvicssütő előtt sormintát kirakva várakozhatnak.
Jöhet a közé rakandó csirke. Fogok egy serpenyőt és aládörrentek max. fokozaton. Nemes (akár olaszos) egyszerűséggel beleteszem a melleket. Pár perc után megforgatom barnulásig és kész is van.
Most már csak az a kérdés, hogy mielőtt összerakom a kenyérkéket, először a piros, vagy a zöld felére tegyem. Színvakok előnyben, meg azok akiknek beívodótt, hogy „piros az tilos” (és ezért kapnak görcsös rohamot a strandon, amikor labdázni hívják őket), a többiek szórakozhatnak.
Miután kész vagyok az összehordással (a szendvicseket érdemes a külső oldalon megvajazni, hogy le ne égjen), mehet befele a szendvicssütőbe. Ha nincs otthon (mert csak piros volt a boltban és ugye azt tilos...), akkor a serpenyőben is lehet, úgyhogy ráteszek egy bazinehéz lábost.
Pár perc alatt meg is van.

Az ízek "meraviglioso" módon összeértek (itt azért el lehet dobni a textilt) és csudafinom étek lett belőle. Ki is tálalom, Millenium Falcon formában.
Aki meg nem szeret reggel sósat enni, kerüljön közelebbi fizikai kontaktusba csokis Dörmivel!

Szólj hozzá