2015. már 15.

Gesztenyés pulyka bejgli, petrezselymes újkrumplival

írta: MeSh
Gesztenyés pulyka bejgli, petrezselymes újkrumplival

gesztenyes_pulyka_bejgli_petrezselymes_krumplival.jpg4 személyre
Elkészítés: 60 perc

½ kg pulykamell
12.5 dkg gesztenyepüré
1 zsemle
1 tojás
só, bors, koriander
20 szelet bacon
1 kg újkrumpli
1 nagy csokor petrezselyem
2 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma

A gesztenyepüré olyan nekem, mint supermannek a kriptonit. Meglátom és gyengülök. Valószínűleg azért, mert nagymamánál mindig ez volt, a tejszínhabbal púpozott: "dejóhogyittvagyegyélvalamit!" velkamfúd. De akaraterő és kipróba! Mert jó lesz…
A pulykamellet 3 egyforma részre szelem. Majd kiklopfolom hosszan, erőből, riválisra gondolva - mint Lex Luthor -, amíg nagy laposak nem lesznek. Félreteszem.
Zsemle be volt áztatva természetesen. Ezt egy tálba helyezem, miután kinyomkodtam. Ráteszem a tojást, a gesztenyepürét, sót, borsot, és a 9 szem, tört koriandert.
Finoman összedolgozom az egyveleget. Pörgetem, forgatom, nyomom, mint Lois Lane a Daily Planet-et.
Lefektetek annyi bacont, amilyen széles a lapos pulyka. Amit rá is teszek. Felhordom rá a gesztenyés masszadékot. Majd szépen feltekerem. Utána rögtön megfogatom a baconnel.
Átemelem a tepsibe. Az ujjpercnyi egységekre vágott újkrumplit összekeverem a szálasra vágott lila hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, olajjal, és körbehordom a húsokat.
Mehet a sütőbe 200 fokon fólia alatt 35 percre. Majd 25 perc fólia nélkül felcsavart 250 fokra. Vagy, ha Clark Kent vagyok, akkor szemüveget sunyin letolva a szemlézerrel 2,7+1,3 másodpercre.

Tényleg fura, de finom a cucc. Összeérik a szánkban az egész, amit persze - szuper képességek ide vagy oda –, 53 fokos házi szilvával előfertőtlenítünk.

Szólj hozzá