2015. jan 25.

Nyúlcomb sült krumplival, uborkasalátával

írta: MeSh
Nyúlcomb sült krumplival, uborkasalátával

nyulcomb_sult_krumplival_uborkasalataval.jpg

4 személyre
elkészítés 60 perc

2 házinyúl
8 gerezd fokhagyma
10 dkg szalonna
½ kg krumpli
½ kg kígyóuborka
2 fej vöröshagyma
rozmaring, majoranna
só, bors
sütőzacskó

Ha van ismerősöd akinek hobbija a nyúltenyésztés, akkor a hús a kezedben landol bármikor.
S miután egyszercsak (röpke 60 perc hátsóudvari tusa után) konyhakész lett a nyulacska, szépen, alaposan átmosom és porciózom. A nem kívánt részeket fagyasztom. Marad mindenkinek egy mellső, és egy hátsó comb. Mivel nem egy zsíros állat (mint a helyi kocsma ajtónálló, kihajító kisiparosa), ezért nemcsak fokhagymával, hanem finom szalonnával is megtűzdelem. Ezután megforgatom a fűszerekben, és nemes egyszerűséggel beletuszkolom a sütőzacskóba. Elkötöm a végét, és pár helyen megszurkálom. Majd mehet a sütőbe 200 fokra, 45 percre. Remekül összeérnek az ízek. Utána még lehet magasabb hőfokon rápirítani a zacskó eltávolításával. Ilyen nagyon könnyű volt ez.
Ezalatt megcsinálom a köreteket. A krumplit és az ubit is megpucolom. Egyiket szálasra, másikat szeletekre vágom. Mindegy melyiket milyenre. Nincs rossz megoldás, legfeljebb más a kinézet. Majd egyiket forró olajban kisütöm, a másikat összeforgatom hagymával és ecetes vízzel. Na, itt már el lehet baltázni.

Ha minden kész, akkor egy-egy tapsihapsi lábkombinációt körbeágyazunk körettel. Magunkhoz vehetjük végre a korsónkat is, és kezdődhet a falatozás.

 

Szólj hozzá