2014. dec 28.

Welcome Röszti

írta: MeSh
Welcome Röszti

welcome_roszti.jpg

4 személyre
elkészítés 20 perc

12 mini mirelit röszti
12 szelet proscuitto sonka
12 szelet edami sajt
36 levél bazsalikom
24 szál újhagyma

Ha csak úgy pikk-pakk bejelentkeznek lerázhatatlanul a rég nem látott barátok 30 perc múlvára, akkor ezzel simán kivágom magam.
Természetesen evidens, hogy egy normális háztartásban van minden hozzávaló. Így be is kapcsolom a sütőt alsó-felső 210 fokra.
Miután a rösztiket szép sormintában felhelyeztem a tepsire, ügyelve a „sajtszétfolyási” távolságra, be is teszem a felmelegedett sütőbe. Első fordításig 5 perc kell.
Ez alatt megcsinálom a tetejüket. A sonkát, mely ideális esetben 10x20 centi, kiterítem és rárakok egy sajtot, ami ideális esetben 10x10 centi, amire ráhelyezek három bazsalikomot, amik együttesen, ideális esetben 5x10 centit adnak ki. Innen már tökéletesen látszik, hogyan kell összehajtogatni. Ha nem, mert még iskolába sem jártunk (és ezt is más olvassa fel nekünk), akkor „ehh” felkiáltással marokba-gombócba gyúrható.
Ha kihúztam a tepsit és fordítás után minden tetőt felhelyeztem, akkor visszamehet 250 fokra kapcsolva, amíg a sonkaszélek pirulni nem kezdenek.

Finom zsenge újhagymával a legtökéletesebb és egy kis Rosé Cuvée-val. Így a leheletünk mellett a hangulat is kellemes lesz.
Szólj hozzá