2014. nov 30.

Jóreggelt koktél

írta: MeSh
Jóreggelt koktél

GMBK.jpg2 személyre
elkészítés 30 perc

2 db 25 dkg barna magos kenyér
20 dkg különböző sajt
2 tojás
2 virsli
1 fokhagyma
1 dl tejföl
bazsalikom, oregánó
saláta, lilahagyma, paradicsom

Ilyen lájtos reggeli előtt azért indokolt egy jó órás, hajnali tekerés. Nem, nem arra gondolok - mielőtt a füvesek felkiáltanak, hogy "Jól beszélsz Tesó!"
A „pohár” a sarkalatos pont. Ha nincs ilyen a péknél, akkor (A)(L)egközelebbi(D)ajcse(I)ntézményben megveszem. Barna (magosok előnyben). Kivájom a belsejének a kétharmadát, úgy, hogy megfelelő peremet hagyok, amit sűrűbbre nyomkodok.
A „koktél” összeállításához lereszelem a különböző sajtokat, és jól összedolgozom a fokhagymás tejföllel, meg a fűszerekkel. Bármilyen sajtot lehet használni, áber mozzarellát mindenképp tegyük bele, elvégre egy jó felnőtt filmben is vannak állandó szereplők, pl. a fénymásoló szakon végzett vízvezeték szerelő.
A „szívószál” lehet frankfurti vagy füstli. A lényeg, hogy a virsli mindig minőségi legyen. 100-ból 97 nő is ezt állítja.
A „citromkarika” megfőzése előzetesen történik. Ez alatt pont bemelegszik a sütő is 200 fokra.
Ha minden előkészület megvan, akkor a pohárba beleteszem a koktélt és a szívószálat (lehet többet is), majd irány a sütő 15 percre. Utána ráhelyezem a citromkarikát, és kész is a szuperkönnyű koktél.

Saláta, paradicsom és lilahagyma társaságában a legkellemesebb elfogyasztani. Természetesen végig eltartott kisujjal, mert úrigyerekek vagyunk.

Szólj hozzá