2014. nov 16.

Bloody Mary-s felsállapkák rösztivel

írta: MeSh
Bloody Mary-s felsállapkák rösztivel

Bloody Mary-s felsállapkák rösztivel.jpg4 személyre
Elkészítés: 30 perc

40 dkg marha felsál
1 dl vodka
2 dl paradicsomlé
½ dl Worchester szósz
10 csepp Tabasco
1 tk. torma
só, bors,
2 gerezd fokhagyma
1 szár rozmaring
5 szelet bacon
50 dkg fagyasztott röszti

Jesszus, ez nem olyan mint a Kolumbiai nyakkendő! Meg lehet nyugodni, Marika néni a 2/B lépcsőházból teljesen jól van. Bár az eredeti Bládiméri sztori elég vad.
Itt - ofkorsz - a koktél az alapja mindennek. Legfőképp az alaphangulatba kerülésnek. Ami ráadásul egy fél napig tart, mert a husit előző este kell bepácolni.
A vodkától és a paradicsomlétől jól megpuhul, a tabasco-worchester-só-bors-torma kombótól meg fincsi lesz. Ezért, miután kb. 7mm magas 3x3cm területű négyzetekre vágtam a húst (nagyjábóli adatok, tévedés esetén nem kell saját vérünket áldozni), a cuccossal együtt lezárom, és hűtőbe teszem másnap délig. Nem úgy, mint a maradék vodkát.
Elkészítésnél tartván bekapcsolom a sütőt, mivel a röszti itt az időigényes. Mert mire betehetem, a husi kész is lesz.
Serpenyőbe két evőkanál olívaolajat teszek. Beledobom a rozmaringot, az apróra vágott bacont és a fokhagymát. Ez fog rettentő jó alapot adni, pont mint a gabonalé für mich.
Alákapcsolok, és ha elkezd sercegni, beleöntöm a húsról a páclevet. Megint várok az új sercegésig, és ráhajítom a lapka darabokat. 2 perc múlva fordítok. Addig mint a villám, beteszem a rösztiket a sütőbe. Majd megfordítom a husikat, megint 2 perc és kész is.
Amíg várok a röszti készre, addig a serpenyőben a pác még jobban összeáll.

Ruccola salátán csinálom meg a hangulatos tálalást. Pácolási időt leszámítva, kevesebb volt szinte az elkészítés, mint a 4 barnasör kibontása. Így – lakásszellőztetés mellett – vidáman el is fogyasztjuk.

Szólj hozzá