2014. nov 09.

Paradicsommal töltött gomba, gombával töltött paradicsommal

írta: MeSh
Paradicsommal töltött gomba, gombával töltött paradicsommal

Paris.jpg4 személyre
Elkészítés: 50 perc

7 nagy paradicsom
6 nagy gomba
fej lila és vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 szelet bacon
10 dkg füstölt ementáli
só, bors
1 tk. majoranna, koriander, bazsalikom, oregánó

Gondolatokban elmerülve a kofa előtt elmenve, hirtelen a dilemma. Azta mekkora paradicsom, tölteni kell, mellette, azta mekkora gomba, tölteni kell. (Azta a kofa felesége…) Hopp, meg is született a kész prozsé. Egymásba lesznek töltve…üzlet megköttettet.
Már csak az alapot kell összehordani az ikrek számára, töltés szempontjából. Tehát a hagymákat apróra vágom. Baconnel és a sajttal is ugyanezt teszem. Fűszerekkel jól összedolgozom. Majd kettészedem.
A gombák szárát kiszedni egyszerű. Finom törés az egész. Lágyan és kecsesen teszem. A paradicsom belsejét eltávolítani meg a gonosz ikertesó rész. Rámegyek késsel és körbe, majd 14x keresztbe nyisszantok és fejjel lefele forgatva ki is esik a nem kívánt rész. Ezeket a kivajazott tepsibe egymás mellé helyezem.
A fel nem használt pari/gombákat apróra vágom, majd a fél-fél anyagba dolgozom, és ellentétes töltést hajtok végre. Kicsit púposra nyomva, jól beledolgozom, illesztgetem, mint 1996 nyarán a naptejet a Velencei tó partján drága randipartnerem hátán.
Sütőbe az egész 200 fokon 20 perc majd 250-en 10 perc, és kész is.

Felettébb guszta lett és olaszos is. Így, egy rosé mellett, s akár tészta felett, Dzsovanninak öltözve tálalom az arra érdemes ételfogyasztóknak.

Szólj hozzá