2014. nov 06.

Töltött cukkini – gombás marhával

írta: MeSh
Töltött cukkini – gombás marhával

Töltött cukkini – gombás marhával.jpg4 személyre
Elkészítés: 50 perc

4 db cukkini
40 dkg darált sertés-marha
1 db póréhagyma
25 dkg csiperke gomba
1 ek. szójaszósz
1 ek. gyömbér
1 ek. curry
20 dkg trappista sajt
BBQ-s chips

Hát igen, a töltelék kétértelmű. Mindenkinek van egy olyan szomszédja, munkatársa, ismerőse. Ám szerencsére most nem erről lesz szó.
Egyenes, normál méretű – 22 cm hosszú, 6 cm átmérőjű – cukkinit kell keresni (hölgyek tapasztalati előnyben). Adagilag ez lesz a megfelelő. Ha megvan, jól megmosom, két végét levágom és kettészelem.
Kiskanállal kikanalazom a belsejét, amíg tutaj formát nem kapok. A „törmeléket” nem kidobni sznob módon, később krémlevesnek kiváló lesz. Ezután félreteszem és bekapcsolom a sütőt 200 fokra.
A póréhagymát és a gombát is apróra vágom. Serpenyőben megdinsztelem a hagymát. Utána mehet rá a husi. Miközben összeforgatom, beledobom az ek. egységeket. Ha az utolsó darab is épp barnára változik, beleteszem a gombát. Ezzel is forgatom 5 percig.
Tepsit elő és rakhatom a tutajba a rakományt. Egyet – s később mindet -, a kezembe fogok, és gondosan belelapátolom. Azért érdemes vigyázni, mert ha a kezemre megy a forró hús, akkor emberi reflexek alapján – felszisszenés után persze –, hirtelen megrázom a kezem, s ily módon a konyha avantgard stílust ölt.
Ha minden jól ment, akkor ráreszelem a sajtot és beteszem a sütőbe 15 percre.
Kész is a töltött cukkini, amit úgy fogyasztok, mint a meleg szendvicset.

Jöhet a ráadás a történethez. BBQ-s chips-el tálalom. Ami mellé ropogtatva remek kombinációt eredményez. De csak akkor, ha egyet-egyet harapok és nem változik át az egész étkezés mértéktelen chips zabálásba.

 

Szólj hozzá