2014. nov 02.

Bundás kalács mézes szalonnával és gyümölcsszósszal

írta: MeSh
Bundás kalács mézes szalonnával és gyümölcsszósszal

JEtiláb.jpg4 személyre
elkészítés 40 perc

½ kg kalács
20 dkg margarin
6 db tojás
1 dl főzőtejszín
16 szem koriander
12 szelet bacon (húsos)
1 dl fenyőméz
1 dl dijoni mustár
40 dkg fagyasztott erdei vegyigyümi


Korunk modern információszennyezésének pozitív eredménye ez. Egyszerre 3 főzőcsatornát nézve, villan be, hogy bakker, ez, meg ez, meg ez együtt tuti jó nyelvmirigy kényeztető.
Miután befejeztem a triál jegyzetelést, kezdek neki. Persze minden hozzávaló van itthon, mint a tévében.
A kalácsot 2 cm széles szeletekre vágom. Fejenként 2 db. Tojást, tejszínt és a szétlapogatott koriandert egy tányérban jól felverem. Lö kalache szépen megforgatódik benne. Hagyunk neki időt, hogy jól megszívja magát, mint a Dán cserediák a Sziget fesztiválon.
Sütőt 392 fokken sie fahrenheit (200 Celsius) előmelegítem. Nagy tepsiben szétkenem egyenletesen a margarint és berakom a melegecske legelején.
Ha visszajelző lámpa kikapcs, akkor a tepsit – melyre mértani pontossággal, középpont szimmetrikusan elhelyeztem a bundásokat – behelyezem 5 percre. Utána forgatom őket, majd 5 perc után megint és majd megint. Szolárium bigék itt előnyben vannak, csak a végén nem kell szenes mosollyal jattolni a pultos kisfiúnak.
Közben a vegyes erdei gyümölcsöst 1 dl vízzel, serpenyőben felrakom főni. Ennyi Főni!
Kettes számú tepsit vastagon lealufóliázom. Nem mert sütésileg indokolt, hanem mert utálok ráégett cuccot mosogatni és nem vagyok idióta. Szépen elhelyezem egymás mellé a bacon csíkokat, mint pápaszemes kajmán páncél gyűjtő a pikkelyszelvényeket, hézagmentesen, egymás mellé. Jól megkenem (célszerűen szilikonos ecsettel) az össze, de vissza kevert méz-mustár kombóval.
Bunda kész, akkor szalonna befele. Hőfok legyen pár fokkal 220 felett, mint Neotonék. 10 perc elteltével baconok oldalcseréje és utána kész.
Gyümiket levettem a platniról és cseppet átszűrtem, hogy sűrűbb legyen.

Fantazi játék kezdődhet. Bundás kalács az ágy. Bacon a takaró. Gyümölcsszósz vagyunk mi, akik nyáron utálnak betakaródzni. Körte pálinka a gonosz, akinek engedünk. Irsai Olivér a megmentő jótündér.

Szólj hozzá