2014. okt 26.

Bacon-be tekert sült krumpli padlizsánkrémmel

írta: MeSh
Bacon-be tekert sült krumpli padlizsánkrémmel

Bacon-be tekert sült krumpli padlizsánkrémmel.jpg4 személyre
elkészítés 70 perc

1 kg. krumpli
80 dkg szeletelt bacon
4 padlizsán
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só, bors

Aki a bacon-t szereti, az rossz ember nem lehet. Bár, hacsak ezen múlna, max 17 rossz ember lenne a földön. Még a vegák is tuti, hogy titokban, a sarokban szombatonként eszegetik.
Ez a recept szuperkönnyű és a vendégek is imádják, pláne, hogy tevékenyen részt vehetnek a gyártásban. (Mert ha nem, akkor mehetnek haza)
Fogom a padlizsánokat, lenyisszantom elejét, végét és 50 perce mehet a sütőbe 200 fokon. jól összefonnyad deréktájt és jó illatok is terjengeni fognak, fitnesz magazinok álma.
Ez alatt jön a móka. Ha Mikit is meghívtuk, szívathatjuk nyugodtan. A krumplikat felhasábolom. Kézügyességi foglalkozás. Felcsíkozom 5 miliméterenként, majd a szeleteket lapjával fektetem és azokat is csíkozom 5 miliméterenként. Utána diadalittasan fel lehet hívni a MekDöncit, hogy én vagyok a Jani és mehetnek kapálni a dinnyeföldre. Előkapom a bacon csíkokat. Ha ügyes voltam vásárláskor, akkor kb. 20 cm egység hosszúak. Ezeket egy határozott mozdulattal -és egy 23 cm hosszú atoméles séfkéssel - kettészelem.
Jöhet a vendégek bevonása. Beígérek még egy stampót is a lusta alkesz bandának. S a krumplik egyesével feltekerésre kerülnek.
Eközben elkészül a padlizsán. Azt jobb kézzel kiveszem. Ballal pedig bekapcsolom a fritőzt. A fonnyadt lilát meghámozom - káromkodva, ujjat jegelve, újra megfogadom, hogy késsel teszem - és edénybe hajintom. Mehet bele a fok- és vöröshagyma, só, bors. Botmixerel összevadulom és beteszem a mélyhűtőbe.
Felmelegedett a fritőz (panelprogramban ez serpenyőt olajjal jelent). Finoman helyezem bele a hálózsákos burgonyákat, hogy ne essenek szét. Kb. 10 perc alatt megvan egy adag. Ha mind kész, kiveszem a krémet is mélyből.

Váfánkúló, annyira kellemes lesz, hogy a meleg krumpli, ropogósan sós-szallonás íze kicsapódik a hideg padlizsánkrémben. Sör hozzá bármilyen. A legjobb a rekeszes.
Ráadásnak felhívhatom megint a MekDöncit, hogy most már végleg bezárhatnak, mert én Janiból János szintre léptem.

Szólj hozzá