2014. okt 24.

Fetas-paradicsomos pulykamell

írta: MeSh
Fetas-paradicsomos pulykamell

Fetas-paradicsomos pulykamell.jpg4 személyre
elkészítés 60 perc

75 dkg pulykamell
20 dkg feta sajt
20 dkg koktél paradicsom
1 nagy fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű, rozmaring
só, bors

20 hetes bögyös kis tojónak a fél melle pont elegendő négyünknek. Persze, ha nem Fekete Lacik vagyunk. Finom nyárias étel, amit ha télen készítek a hagymára fogom a vietnámi papucsos idő utáni sírásomat.
Előveszem a legnagyobb vágódeszkát és Az apróra vágott fokhagymát, az őrölt borsot, a - ha lehet, durvább szemű tengeri- sót, morzsolt kakukkfüvet és rozmaringot egyenletesen a szétszórom a deszkán. Az átmosott husit horizontálisan kettészelem. Ha nem sikerül pontosan vagy menet közben lecsúszik a macséta, nem kell rohanni a tojó másik kebléért. Jó úgy is. Ezután belenyomkodom a fűszerekbe, enyhe kis körkörös masszázs mozdulatokkal, hogy mindet felvegye.
Tepsibe kis szüzet öntök (oil of course) és beleteszem az egyik húst a közepére. Rámorzsolok annyi feta-t, amennyi ráfér. Arra teszem a karikázott - célszerűen morzsolás előtti mozzanat - paradicsomot.
Mehet rá a másik hús. A maradék sajtot, annak levét, a paradicsomot és a C betűkre vágott lila hagymát köré szórom.
Pici víz még, majd sütő 200 fok, fólia 35 perc, utána fólia nélkül 250 fok 15 perc.

Én tésztával tálalom, umúgyan, hogy a húsra rámegyek a vágóeszközzel minden irányból, majd a szaftal együtt öntöm rá. Kísérő ital szabadon választott, hacsak nincs otthon egy üveg Mythos.

Szólj hozzá