2014. okt 19.

Sörös csirke currys- almamártásban spárgával, rizzsel

írta: MeSh
Sörös csirke currys- almamártásban spárgával, rizzsel

Sörös csirke currys- almamártásban spárgával, rizzsel.jpg4 személyre
elkészítés 70 perc

80 dkg csirkemell
4 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. curry
2 nagyobb zöldalma
3dl világos sör
grillfűszer


Mindenképp minimum level 3-as Jedinek kell lenni, hogy akaraterővel bírjuk a sör, nem szánkba történő öntését.
Ha megfelelő a midiklorián szintem, akkor fogom a csirkemelleket, megtisztítom, csontozom és bedörzsöl jó alaposan a grillfűszerrel. Tepsibe teszem. Tetejére a spárgákat, amennyi elfér.
A jó minőségű sört kibontom és...megiszom. (Az erő sötét oldala). Bontok másikat és kb. 3 dl-el felöntöm, nagyon gyengék felkérhetik a szomszéd öregasszonyt. Gyorsan le is zárom fóliával, hogy minél kevesebb szénsav párologjon el, nomeg ki ne lefegyeljem hirtelen. A maradék 2 dl-el "bármit" lehet csinálni. 180 fokon 45 perc és nagyon puha (szénsav miatt) és kellemes (sör miatt) lesz. Fólialevétel után majd pirítok még rajta 250 fokon 10 percig.
Amíg a csirke élvezettel úszkál a nedűben, felteszem a rizst és megcsinálom a mártást. A hagymákat pucolás után szálasra vágom (akár fénykarddal, de zölddel, mert jó vagyok) és serpenyőben megdínsztelem. Almákat héjatlanítom (akár fénypucolóval) és dobókocka nagyságúra vágom. If the hagyma dínszt than mehet bele az alma és a curry. Mozogni nem muszáj, elég ha a mentális erőmmel rakosgatom a dolgokat. Ha összerottyant félreteszem.
Kibontom a söröket, hogy legyen „tányér”. Szervírozom korsóban. Közben ki tudja, a sötét erő mennyit gyűr belém, hogy elmossa a midiklórikáimat. A dobozokat olló (fényolló persze) segítségével formára vágom.
Ha kész a csirke, akkor beleforgatom a mártásomba és forralom cseppet. Minden elkészült, én még nem mert az erő velem van.
Az étkeket érzésre elhelyezem az R2D2 emlékművekben.

Ha nem tudunk szofisztikált mozdulatokkal étkezni, vagy nincs seb öngyógyító erőnk (mert a midik már nanokloriánna zsugorodtak), ehetjük tányérból is. S most jöhet a sötét érő és mellé a sörök.

Szólj hozzá