2014. okt 15.

BBQ csirkeszárnyak

írta: MeSh
BBQ csirkeszárnyak

BBQ csirkeszárnyak.jpg4 személyre
elkészítés 65 perc
 
1 kg. csirkeszárny (12 teljes)
3-4 dl BBQ szószok
1 ek. szójaszósz
1 ek. őrölt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom


Az idő itt is relatív, mert előző nap érdemes bepácolni, akkor érnek össze az ízek. A BBQ szószok beszerzése, fogalmam sincs itthon hogyan történik. Nekem mindig feltölti a készletet az amerikánishe baráti kör.
A lényeg, hogy mindig többfélét keverek, most Thick’n Spicy Brown Sugar és KC Style Hickory Smoke fajtákat. Legyen benne mézes, füstös és csípős íz. Ha viszont nagyon ráérünk, akkor ki is keverhetjük, de ez egy másik történet.
Kezdőknek mondom, hogy nem kell 6 csirkéhez odamenni és elbarterezni a szárnyaikat. Belibbenek a piacra vagy bármelyik jelentősen reklámozott nagyáruházba, oszt megveszem.
A történet – most legyen story, oh yeah – nem nagy. Jól átmosom a szárnyakat és beleforgatom a szószokba és a reszelt fokhagymába, az apróra vágott paradicsomba. Lezárom, elteszem, pácolódik.
Készítéskor a tepsibe helyezem és rálöttyintem az összes szaftot. Fólia rá és 200 fokon 35 perc.
And now comes the tricky part –németül nem tudóknak ez azt jelenti, hogy a kavicsos tengerpart szép – és felcsavarom a sütőt 250 fokra. Leveszem a fóliát és a 10 perc után a saját levével 5 percenként átlocsolom háromszor. Így nem szárad ki –mi sem mert ugyanezt csináltuk menet közben a sörrel – és nem ég oda, viszont ropogósan átsült lesz. Rizzsel a legjobb tálalni, mert arra mehet a leve.

Eltelve az illatától, színétől és ízétől, barna sört szervírozok mellé. Azzal aztán igazán jó a harmonizáció.

Szólj hozzá