2014. sze 07.

Mogyoróvajas pulykafalatokkal töltött burgonya

írta: MeSh
Mogyoróvajas pulykafalatokkal töltött burgonya

Mogyoróvajas pulykafalatokkal töltött burgonya.jpg4 személyre
elkészítés 60 perc

75 dkg pulykamell
4 db nagy krumpli
16 szelet bacon
1 ek. liszt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-2 ek. olaj
1 ek. vaj
5 ek. mogyoróvaj
2 ek. curry
1 ek. szójaszósz
1 ek. cukor
1 ek. lime leve
2 ek. őrölt gyömbér
2 dl víz
só, bors

Mogyoróvaj, azaz peanutbutter, the real American! beszerzése úgy történik, hogy van egy barátod, aki kinn nyaral és az egészségesen elfogyasztható mennyiségnél többet hoz haza. Valamint a legjobb, hogyha még az otthonát is felkínálja a főzőcske színterének, plusz sört is ad. De hát erre valók a barátok.
Első lépésben a pulykamellet hártyázom és lemosom, majd apró kockákra vágom. Meghintem sóval, borssal és beforgatom a lisztbe.
Előveszem – vagy elkérem a baráttól – a serpenyőt és a vaj-olaj kombóban fehérre kapatom a husit. Majd kiöntöm egy tálba. Ha nem mosogatnak buzgón mögöttem, akkor mehet vissza abba, amibe kockáztam. Közben felrakok 4 nagy krumplit héjastól főni, hogy haladjunk.
A serpenyőben megdinsztelem a hagymát. Majd mehet bele teljesen random – végre egy kis amerika megint – módon a zúzott fokhagyma, curry, gyömbér, mogyoróvaj, szójaszósz, cukor, lime, víz.
Összerottyantom. A ragum szép, jó, kellemes illatú, kicsit erősen pikáns, pont mint superman.
Közben megfőtt a krumpli és a sütő is elkezdett bemelegedni 215 fokra. Amit okosan időben bekapcsoltam vagy a barátom az Ő saját, egyedi, retinaszkenneres, 36 jegyű kódos, metálszürke darabját.
A 90%-osan megfőtt krumplikat félbevágom és kibelezem, de azért nem teljesen. Annak nincs értelme. 2 szelet bacon-t keresztbe teszek. Sajnos nagyon hasonlítani fog a vöröskereszthez és kicsit elszégyellem magam, hogy mit fogunk magunkba tömni. Majd ráteszem a krumplit és megtöltöm a pulykaraguval. Bacon-el lezárom. Miután mindegyikkel megtettem, szépen tepsibe helyezem és irány a sütő kb. 15 perce, amíg a bacon –legalább ez is sokszor emlegetett amerikánise- megpirul. DONE!
Nem fog az összes ragu belemenni. De ezt majd elfogyasztjuk külön a maradék rizzsel, mert ezt is célszerű készíteni.

A késztermék nagyon very good-ul fog kinézni és rettentően, egyedien finom is. Tálalom és a maradék –mert persze, hogy a barátomnál van- barna sörrel elfogyasztjuk.

Szólj hozzá