2014. sze 06.

Rozmaringos szűzérmék körtés-málnás szósszal

írta: MeSh
Rozmaringos szűzérmék körtés-málnás szósszal

Rozmaringos szűzérmék körtés-málnás szósszal.jpg6 személyre
elkészítés 60 perc

1 kg sertés szűzérme
12 szál rozmaring
12 bacon
2 körte
25 dkg fagyasztott málna
1,5 dl Chardonnay
1 dl Cabernet savignon
8 gerezd fokhagyma
só, olaj-kvázi sok
12 db fogpiszkáló

Ha az jut rögtön eszedbe, hogy fizetőeszköz az útnak engedett 16 éves fiadnak, akkor messze jársz nagyon. Ez nem az a szűzérme!
Szóval a friss husit, a szüzet, 12 kb. egyforma ujjnyi vastag szeletre vágom. Keresztbe tűzőm rozmaringgal, körbetekerem bacon-nel és fogpiszkálóval rövidre zárom.
Serpenyőben melegítek olajat, annyit hogy az alját ellepje, kétszer. Eközben fürgén megpucolom és négy felé vágom a fokhagymákat. Így 32 kisdarabom lesz, mint 1 hónap, 1 pár nyúl szaporítás után a kisdedek száma.
Olaj serceg, akkor beledobom a hagymát, a fokost és beleteszem a tekert szüzeket. Sózom őket bőven és kb. 6 perc elteltével megforgatom. Még 6 perc és leveszem a platniról.
Tepsiben szépen egymás mellé rakom az átemelt husikat. Tepsitől függően 2x6 vagy 3x4-es alakzatban. Aláöntöm a sárdönét és még rálapátolom az olajból a fokhagymákat. Alufóliával lefedem.
E szép remeket berakom a sütőbe és bekapcsolom 180 fokra. Előmelegítés nem kell, végre! Bár a társas kapcsolatok is ilyenek lennének. 35 percig hagyom sülni, hogy megtörténjen a csoda.
A körtéket megpucolom, félbevágom, kicsumázom és négybe vágom. Fagyasztott málnát egyszerűen csak kibontom. Lehet extrémizálni, oly módon, hogy saolin mozdulatokkal tépem szét a dobozát.
Serpenyőbe dobom a gyümölcsöket és felöntöm a kabernéval. Rotyogás plusz 5 perc és kész.
Vegyes körettel és kifinomult izlelőbimbókkal egyszerűen isteni étel. Ráadásul melléihatjuk váltogatva a fehér és vörös szőlőleveket!

Szólj hozzá